Villatuotteet

Tuotemerkkimme langoissa on
Kaikki luonnonväriset langat on kehrätty omien lampaidemme pehmeästä villasta. Langoista suurin osa on suomenlampaiden villoista ja muutama lanka Kainuunharmas-rotuisten lampaiden villaa. Lankoihin ja käsityötuotteisiin pääsee parhaiten tutustumaan verkkokaupassamme
luomuvilla.suomalainenverkkokauppa.fi tai markkinoilla tai messuilla, joissa lankoja pääsee koskemaan ja tuoksuttelemaan.

Tähän on listattu suurin osa tuotteistamme ja kerrottu niistä yleisesti.

Esilankaa eli hahtuvaa käytetään esimerkiksi vauvan vaippahousuihin, makuualustaksi, lapasiin, myssyihin, huovutettuihin hattuihin, tossuihin, kaulaliinaksi, vapaalankahuovutukseen. Huopuu helposti pesukoneessa tai käsin huovuttaen. Esilanka on valmiiksi kaksinkertaista. Kiekko painaa noin 150 g. Puikot 5-8.
Luonnonväriset: Luonnonvalkoinen, harmaa, harmaameleerattu, ruskea, ruskeameleerattu, luonnonmusta.

Värilliset (valikoima vaihtelee)  esimerkkejä: ruska, syksy, punamusta,  farkkusininen, sateenkaari, kevät.

Hahtuvalanka on 4-kertaista hahtuvaa, jossa ei ole kierrettä. Se on paksua ja erittäin pehmeää lankaa, joka soveltuu erityisesti myssyihin, kaulureihin, kaulahuiveihin, säärystimiin. Siitä voi tehdä myös neulevaatteita, joissa on vahva struktuuri. Oman tilan lampaiden käsin pestystä villasta valmistettu lanka on erityisen ekologista ja siinä on lampaan rasvan lanoliini tallella. Vyyhtien paino vaihtelee,  n. 150 g. Puikot 6-10.

Luonnonväriset: Luonnonvalkoinen, harmaa, harmaameleerattu, ruskea, ruskeameleerattu, luonnonmusta.

3-säikeinen yleislanka soveltuu kaikenlaisiin käsitöihin sukista villapaitoihin ja asusteisiin, sekä kangaspuilla kudottaviin huopiin. Se on laadukasta ja tasaista ja kestävää täysvillalankaa, aitoa pässinpökkimää. Luonnonväriset langat kehrätään oman tilan lampaiden villasta, värilliset langat värjätään ja kehrätään suuremmissa erissä muiden suomalaisten lampureiden villojen kanssa kotimaisessa Pirtin kehräämössä. Luonnonväriset 100 g vyyhdeissä, meleeratuissa vyyhtikoko vaihtelee, n. 150-200 g. Puikot 3-5.

Luonnonväriset: Luonnonvalkoinen, vaaleanharmaa, keskiharmaa, tummanharmaa, beige, ruskea, luonnonmusta, harmaameleerattu, ruskeameleerattu.


Harmaameleerattu

Värilliset (valikoima vaihtelee), esimerkkejä: ruska, syksy, oranssi, punamusta, farkkusininen, sateenkaari, talvi.

2-säikeinen villalanka Helmi.

Valikoimissa voi olla muitakin lankoja, esimerkiksi mattolankaa, vahvistettua sukkalankaa, koirankarvalankaa, ohuempaa 2-säikeistä lankaa, kampalankaa. Kannattaa kysyä.

Huovutusvilla
Huovutusvillaa on 7 luonnonväriä:  luonnonvalkoinen, 3 harmaan sävyä vaaleasta tummanharmaaseen, luonnonmusta, beige ja lampaanruskea. Värillistä huovutusvillaa on lähes 30 eri väriä tai sävyä. Markkinoilla villaa on saatavana n. 30 g nyyteissä kaikkia värejä. Tilauksesta toimitamme isommat erät joko suoraan sovittuun paikkaan tai postittamalla. Hinnat ja saatavuus selviävät kysymällä.

Villahuopapohjalliset
Valmistamme ja myymme suosikkituotetamme, villahuopapohjallisia lähes kaikkia kokoja 20-50, tilauksesta  suurempiakin. Huopa valmistetaan koneellisesti, joten se on kestävää, eikä muuta muotoaan jalkineessa. Jokainen pari leikataan ja viimeistellään käsin. Pohjallisia on kahta paksuutta: Ohuet (n.3 mm) kävelykenkiin, naisten kapean mallisiin saapikkaisiin, ratsastussaappaisiin ja luistimiin. Paksut (n.5 mm) saappaisiin, ulkoilujalkineisiin, maihareihin, monoihin, työkenkiin jne. Pohjalliset voi pestä ja ne kestävät pitkään.